Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat public măsurile pe care le susțin liberalii în fața partenerilor de guvernare social-democrați. 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis că reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. Liderul liberal a lansat și un mesaj către partenerii de guvernare – PSD. El a menționat că statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. În plus a afirmat că va propune coaliţiei de guvernare „chibzuirea” cheltuielilor statului la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor din subordine.

„Reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. În acest context, în cadrul ședinței de coordonare de astăzi, am solicitat miniștrilor și secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor bugetare ale instituțiilor publice.

Pentru a ne încadra în ținta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetățeni și mediul de afaceri. Voi propune, în cadrul coaliției, ca o astfel de acțiune de chizbuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor și instituțiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora”, a spus Nicolae CIucă în mesajul postat pe Facebook.

Banii alocați cheltuielilor în instituțiile statului vin de la cetățeni și de la companii. E nevoie, deci, de mai mult respect pentru contribuabili, precum și de un management substanțial îmbunătățit. PNL va depune, în următoarea perioadă, toate eforturile pentru îndeplinirea urgentă a acestor obiective”, a transmis președintele PNL, Nicolae Ciucă, înainte de ședința Coaliției de luni, programată pentru ora 14.00.
 
 
 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentNoile TAXE pentru români duc la scântei în Coaliție: Condițiile liberalilor pentru cheltuieli reduse la stat
Articolul următorDispar 200.000 de posturi din sistemul bugetar – Ministrul Muncii: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau