Ministrul Muncii – Simona Bucura Oprescu a prezentat obiectivele în ceea ce privește sistemul bugetar. Aceasta pledează pentru o abordare mai eficientă și economii semnificative la stat. Potrivit ministrului, măsurile vizează atât cheltuielile directe, cât și cele indirecte, cu scopul de a optimiza funcționarea instituțiilor și de a crește eficiența administrativă.

Ministrul Muncii a fost întrebat, luni seară, la un post TV, despre reducerea a 200.000 de posturi din sistemul bugetar, cum ar fi agreat liderii coaliţiei, şi a afirmat: „Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient”.

Una dintre principalele schimbări propuse este stoparea noilor angajări în sectorul public. Ministrul a subliniat că, în loc să crească numărul personalului, Guvernul dorește să eficientizeze activitatea instituțiilor existente, promovând o distribuție mai echitabilă a resurselor umane. Acest lucru va permite economisirea de fonduri și va asigura o mai bună gestionare a sarcinilor curente.

„Aceste posturi dispărând din organigramele instituţiilor şi în cazul unde se mai puteau face angajări, aceste angajări nu vor exista (…) Şi atunci ceea ce ne dorim este un aparat bugetar mai suplu şi mai eficient, astfel încât să existe undeva echilibru între ceea ce produc cei din mediul privat şi cheltuielile publice”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

„Se ţine cont de numărul de posturi din organigramă, nu de numărul de posturi ocupate în organigramă (…) Şi atunci acesta este principiul prin care premierul Marcel Ciolacu taie în carne vie şi vine cu această idee de a veni cu o reformă a administraţiei care să aducă o administraţie eficientă şi suplă”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

Nicolae Ciucă, ANUNȚ public despre măsurile susținute de PNL

Propunerea liderului PNL – Nicolae Ciucă privind reducerea cheltuielilor în toate ministerele a fost agreată luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis că reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. Liderul liberal a lansat și un mesaj către partenerii de guvernare – PSD. El a menționat că statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. În plus a afirmat că va propune coaliţiei de guvernare „chibzuirea” cheltuielilor statului la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor din subordine.

„Reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. În acest context, în cadrul ședinței de coordonare de astăzi, am solicitat miniștrilor și secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor bugetare ale instituțiilor publice”, a spus liderul PNL.

Articolul precedentNicolae Ciucă, ANUNȚ public despre măsurile susținute de PNL pentru români și mediul de afaceri
Articolul următorCotaţiile la grâu şi porumb au crescut după atacurile ruseşti asupra porturilor de la Dunăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau