A costat sute de milione de dolari și a fost trimis să vâneze planete. Iată ce a descoperit FOTO-VIDEO

 

Pe 30 mai,  satelitul artificial TESS va fi lansat pe o orbită eliptică în jurul Pământului și va monitoriza porțiuni vaste ale Cerului. Până la jumătatea lui iunie va ajunge pe orbită, cu toate camerele foto-video pregătite de lucru.

Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS), construit de NASA, mai face astfel un pas în tentativa de a descoperi lumi noi și resurse minerale vitale pentru pâmânteni. Tess a costat 200 milioane de dolari si cântărește mai puțin de 400 kg.

Satelitul a fost lansat de la stația aeriană Cape Canaveral din Florida, pe 18 aprilie. O lună mai târziu, ne-a oferit și o poză.

Dotat cu patru camere foto-video, „vânătorul de planete” a efectuat o călătorie de 30 de zile în spațiu, deplasându-se la 8.000 de kilometri dincolo de Lună, pentru a-și testa capacitățile antigravitaționale în vederea misiunii sale finale, scrie site-ul NASA.

Echipa oamenilor de știință care dirija naveta spațială a reușit să obțină o imagine din constelația Centaurus, care dezvăluie existența a 200.000 de stele.

Marginea Nebuloasei Coalsack se află în colțul din dreapta sus al pozei, iar steaua strălucitoare Beta Centauri apare în stânga jos.

O nouă captură, denumită „poza primei lumini”, va fi prezentată în iunie.

Specialiștii NASA estimează că TESS va acoperi, cu ajutorul camerelor sale, de 400 de ori „mai mult cer” decât a prins în această imagine. Satelitul va porni într-o călătorie de doi ani pentru a descoperi noi planete.

 

Scopul navetei spațiale este să descopere planete din afara sistemului nostru solar, cunoscute sub numele de exoplanete. NASA se așteaptă ca TESS să găsească mii de exoplanete.

Misiunea va monitoriza toate stelele luminoase apropiate, cu scopul de a observa mici întunecimi care ar putea fi cauzate de planete care trec prin fața stelelor.

În 2020 va fi lansat un nou telescop spațial, James Webb, care va cerceta exoplanete descoperite de TESS, pentru a permite oamenilor de știință să le studieze atmosferele.

TESS este o misiune a NASA Astrophysics Explorer, condusă și operată de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și administrată de Goddard Space Flight Center din Greenbelt, Maryland.

Dr. George Ricker, de la Institutul Kavli al MIT pentru astrofizică și cercetare spațială, servește drept cercetător principal al misiunii. Parteneri ai misiunii sunt ATB Orbital, cu sediul în Dulles, Virginia; Centrul de Cercetare Ames al NASA din Silicon Valley din California; Centrul de astrofizică Harvard-Smithsonian din Cambridge, Massachusetts; Institutul de Știință a Telescopului Spațial din Baltimore.

Instrumentele științifice TESS au fost dezvoltate în comun de Institutul de Cercetări Spațiale și de Cercetări Spațiale de la Kavli și Laboratorul Lincoln al MIT.

Peste o duzină de universități, institute de cercetare și observatoare din întreaga lume participă la misiune.

Articolul precedentImpozitele datorate pentru veniturile din speculația mondelor virtuale se platesc în moneda reala
Articolul următorAi putea crede că după atâtea scandaluri financiare peste 1000 de firme sunt încă sub lupa BNR

Comments are closed.