Vești alarmante pentru Guvernul de la București: România se află printre statele din UE în care producţia industrială a scăzut în ianuarie, chiar pe locul trei de la coadă.

 

Producţia industrială a crescut cu 1,4% în zona euro şi cu 1% în Uniunea Europeană, în ianuarie comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale au fost înregistrate în Irlanda (15,1%), Croaţia (9,6%) şi Slovenia (5,9%), iar cele mai semnificative scăderi au fost în Danemarca (minus 8,6%), Letonia (minus 3,6%) şi România (minus 1,5%).

În ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2017, producţia industrială a scăzut cu 1,1% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost raportate în Slovacia (7,2%), Polonia (6,1%) şi Lituania (5,9%), iar cele mai semnificative scăderi în Irlanda (minus 6,2%), Luxemburg (minus 4,2%) şi Germania (minus 3,4%).

România a înregistrat în ianuarie o creştere anuală de 0,4% a producţiei industriale, după un avans de 0,3% în decembrie.

Articolul precedentCirc pe banii românilor. Ministrul Finanțelor: „Ești prost, chiparosule”
Articolul următorViena, orașul cu cea mai bună calitate a vieții din lume. Ce loc ocupă Bucureștiul