Transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti a anunţat marţi că Pavăl Karina a notificat societatea cu privire la decizia de a renunţa la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie „din cauze neimputabile părţilor”.

Aceasta a fost numită în Consiliul de Administraţie în august 2018 prin aplicarea metodei votului cumulativ, scrie News.ro

„Societatea Conpet aduce la cunoştinţa acţionarilor şi investitorilor faptul că în data de 4 iunie 2019, în temeiul art. 37.7 din contractul de mandat încheiat în data de 22 august 2018 cu Conpet, Pavăl Karina a notificat societatea cu privire la decizia de a renunţa la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie din cauze neimputabile părţilor. După împlinirea termenului de 30 zile de la data comunicării acestei decizii, doamna Pavăl Karina nu va mai deţine calitatea de administrator al societăţii Conpet”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Karina Pavăl, în vârstă de 25 de ani, este fiica lui Dragoş Pavăl, principalul acţionar al companiei Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România. Aceasta a fost propusă în board chiar de către Dedeman, care deţinea la acel moment 7,4% din Conpet.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

Conpet are aproape 1.700 de angajaţi şi o capitalizare de 692,6 milioane lei.

Articolul precedentAcțiunile unei companii, subscrise cu 114% în prima zi de tranzacționare, la BVB
Articolul următorRomânii obțin tot mai greu credite de la bănci