Compania de eLearning Ascendia a anunţat, marţi, că în cadrul primei sale emisiuni de obligaţiuni corporative, intermediată de Tradeville, oferta a fost subscrisă cu 114% peste valoarea minimă din prima zi, iar compania a atras astfel o finanţare de 3 milioane lei (630.000 euro).

Compania a atras astfel o finanţare de 3 milioane lei, valoarea maximă a ofertei de obligaţiuni emise de Ascendia, în condiţiile în care pragul minim pentru închiderea cu succes a ofertei era 1,4 milioane lei.

”Subscrierile pentru obligaţiunile Ascendia S.A. s-au putut face exclusiv prin intermediul Tradeville, iar oferta a fost disponibilă pentru un număr restrâns de investitori (sub 150). Datorită cererii ridicate, oferta a fost ȋnchisă anticipat, în prima zi de derulare”, se arată în comunicat.

Obligaţiunile ce vor fi emise de Ascendia au o valoare nominală de 100 lei, o scadenţă de 3 ani şi o dobândă fixă de 10% pe an, plătibilă semestrial. Compania are în vedere ca pas ulterior listarea acestor obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacţionare.

Finanţarea va fi folosită de companie pentru a accelerara activitatea comercială, în principal prin creşterea capacităţii de vânzare şi marketing pentru trei linii de afaceri importante.

Ascendia a încheiat 2018 cu un profit în creştere cu 34% faţă de rezultatul net din 2017, iar veniturile totale au crescut cu circa 40% comparativ cu anul precedent, la 3,6 milioane lei.

Pe lângă dezvoltarea produselor proprii, compania evaluează oportunitatea unor potenţiale investiţii în companii cu linii de afaceri concurente sau complementarea liniilor proprii.

Articolul precedentModernizarea drumului Botoşani – Ştefăneşti, estimat la peste 44 milioane euro, scos la licitație
Articolul următorMoştenitoarea imperiului Dedeman, renunţă la mandatul de administrator al Conpet