Decizie importantă luni, la Vancouver, în cazul arestării „moştenitoarei” Huawei, Meng Wanzhou, scandalul care a incendiat relaţiile dintre China şi Canada.

Un tribunal canadian va lua azi decizia cu privire la cererea de extrădare în SUA a fiicei fondatorului Huawei, Meng Wanzhou reținută încă din 1 decembrie.

Ea este acuzată că a ajutat Huawei, unul dintre cei mai mari producători de telefoane inteligente și echipamente de rețea din lume, să evite sancțiunile SUA asupra Iranului, potrivit procurorilor canadieni.

Arestarea lui Meng, fiica fondatorului Huawei, a pus din nou pe jar relația tensionată dintre Washington și Beijing. Presa vorbeşte de instaurarea unui nou „război rece în domeniul IT”.

Meng a apărut vineri în faţa instanței de judecată din Vancouver, ea cerând eliberarea pe cauțiune. Judecătorul a amânat luarea unei decizii, iar audierea părţilor va fi reluată luni.

Guvernul chinez a amenintat în weekend Canada cu repercusiuni extrem de serioase după arestarea CFO-ului companiei, într-un atac de care toată lumea a fost uimită.

Tensiunile dintre China și Canada au atins duminică un nivel periculos, prima amenințând-o pe cea de-a două cu consecințe serioase din cauza arestării CFO-ului companiei chinezești.

Guvernul chinez spune că arestarea şefei Huawei de către guvernul canadian reprezintă un act lipsit de legalitate, care încalcă drepturile și libertățile reprezentantului companiei, care este cetățean chinez, iar de aici vor urma consecințele seriose.

Articolul precedentBucuria șoferilor! Prețul benzinei scade la sub 5 lei pe litru
Articolul următorBugetul Italiei, motiv de dispută în Comisia Europeană