Moody’s reconfirmă ratingul Ba1 pentru Transelectrica

Compania Naționala de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează acționarii si pârțile interesate ca Agenția internațională de Rating Moody’s Investors Service reconfirma ratingul acordat anul trecut companiei, respectiv Ba1, cu îmbunătățirea perspectivei de la stabil la pozitiv.

Ratingul Moody’s reprezintă o opinie favorabilă cu privire la capacitatea Transelectrica de a-și onora obligațiile financiare. Îmbunătățirea perspectivei ratingului de la stabil la pozitiv arata că Transelectrica are valori financiare foarte puternice, stabile si predictibile, un parcurs cu tendințe de dezvoltare caracterizat printr-o implementare consecventă a normelor de reglementare și se așteaptă ca aceasta tendința să continue, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București.

Transelectrica înregistrează niveluri scăzute ale datoriei nete, care se reflectă în valori financiare robuste, inclusiv datoria netă față de EBITDA de 0,1x la sfârșitul anului 2017, cu o marjă de manevră semnificativă față de valorile general acceptate de 3,5x. Cu toate acestea, presupunând că investițiile vor crește de la aceste niveluri scăzute, Moody’s se așteaptă ca această marjă să fie, treptat, absorbită.

Agenția de evaluare a mai consemnat că perspectiva de rating ar putea reveni la stabil dacă:

  • evoluția reglementării ar avea drept rezultat un rezultat nejustificat de dur sau inconsecvent în următoarea perioadă de reglementare;
  • guvernul va solicita dividende foarte mari, ceea ce ar duce la o decapitalizare sau la o degradare semnificativă a profilului financiar al societății;
  • profilul de lichiditate al societății se va deteriora semnificativ;
  • va apărea o slăbire a calității creditului pentru Guvernului României și/sau o reducere a ipotezelor ce sunt luate în calculul evaluării ratingului Transelectrica.

Transelectrica este o companie în care statul român deține 58,68% din acțiuni și care este listată la Bursa de Valori București având o capitalizare de piață de 1,56 miliarde de lei. În sesiunea curentă, acțiunile Transelectrica au scăzut cu 1,16% la 21,3 lei.

Articolul precedentBursa, evoluție stabilă și picaj în ultima parte a zilei
Articolul următorIMM-iștii reclamă impuneri aberante precum analiza de risc la securitate fizică

Comments are closed.