Bursa, evoluție stabilă și picaj în ultima parte a zilei

Sesiunea de tranzacționare curentă a fost o copie fidelă a celei precedente: evoluție stabilă în cea mai mare parte a ei urmată de un picaj pe final.

Astfel, indicele BET a închis pe minus cu 0,54% la 7.899 de puncte, deși în majoritatea timpului s-a situat pe plus, în jurul valorii de 8.000 de puncte. Indicele BET-NG, cel care are în componența sa companiile din sectorul energetic a rămas constant la 666,33 puncte, ajutat de creșterile consemnate de titlurile OMV Petrom și Transgaz.

Avem de-a face, a doua zi consecutiv, cu un val de ordine de vânzare apărut în ultimele minute ale sesiunii de tranzacționare:

Dinamica indicelui BET din 3 iulie 2018, sursa: bvb.ro 

Unul dintre puținele aspecte pozitive ale sesiunii curente, prin comparație cu cea precedentă, a fost faptul că volumele de tranzacționare s-au apropiat întrucâtva de valoarea medie consemnată în ultimele luni, la 42,8 milioane de lei, adică 9,2 milioane de euro.

Indicele BET, cea mai joasă închidere din acest an

Se poate lesne constata din graficul următor faptul ca indicele BET, la 7.899 de puncte, a avut parte de închiderea cea mai joasă din acest an:

Graficul zilnic al indicelui BET, sursa: tradingeconomics.com

În plus, faptul că nu a reușit să străpungă definitiv pragul-suport de la 8.000 de puncte, reprezintă un factor negativ, cel puțin pe termen scurt.

Piețele internaționale au avut parte de o sesiune lipsită de evenimente, Wall-Street-ul fiind închis cu ocazia sărbătorii naționale a Statelor Unite. Bursele vest-europene au închis ușor în teritoriu negativ, cu DAX30 din Germania pe minus cu 0,26% la 12.317 puncte, CAC40 de la Paris a închis practic fără dinamică față de sesiunea precedentă la 5.320 de puncte, în timp ce FTSE100 de la Londra a scăzut cu 0,27% la 7.573 de puncte.

Articolul precedentPreședintele Iohannis sesizează CCR în privința Fondului Suveran
Articolul următorMoody’s reconfirmă ratingul Ba1 pentru Transelectrica

Comments are closed.