Moody’s își menține încrederea în afacerile Grupului austriac RBI

Agenția de rating Moody’s Investors Service a revizuit în creştere, de la ”ba1” la ”baa3” ratingul BCA (de soliditate financiară) atribuit grupului austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) și a confirmat la ”A3” calificativul pentru datoriile şi depozitele pe termen lung, cu perspectivă stabilă.

Moody’s consideră că soliditatea fiananciară a RBI s-a îmbunătățit, inclusiv performanţa financiară de până la 30 martie 2018.

Revizuirea în creştere, de la „ba1” la „baa3”, a ratingului BCA arată că RBI a făcut progrese suplimentare în reducerea riscurilor şi poate susţine în continuarea această tendinţă, pe baza anunţatei vânzări a majorităţii operaţiunilor sale din Polonia, potrivit unui comunicat al Moody’s.

Vânzarea creditelor neperformante şi redresarea economică din mai multe state din Europa Centrală şi de Est (CEE) sunt motoarele cheie ale îmbunătăţirii situaţiei, subliniază comunicatul.

La 30 martie 2018, ponderea creditelor neperformante (NPL) ale RBI în totalul împrumuturilor brute s-a îmbunătăţit la 5,4%, de la 5,7% la sfârşitul anului 2017 şi 8,7% la finalul lui 2016, o stabilizare suplimentară fiind aşteptată până la 30 decembrie 2018.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al RBI a urcat la 12,8% în primul trimestru din 2018, de la 12,7% sfârşitul lui 2017, iar banca a anunţat că îşi menţine ţinta pe termen mediu, de aproximativ 13%.

RBI este prezentă în România prin Raiffeisen Bank, care administrează conturile a peste două milioane de clienți, într-o rețea de 500 de agenții.

Articolul precedentFuziunea UniCredit – Societe Generale sau ”nu iese fum fără foc”
Articolul următorTurismul a înregistrat creșteri în aprilie, românii au plecat în număr mai mare în străinătate

Comments are closed.