Mircea Coşea, fost ministru al Finanţelor, a fost ales preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA informează acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu atribuţiile sale legale şi statutare, Consiliul de Supraveghere a decis în şedinţa din data de 8 aprilie 2019, prin Deciziile nr. 13/2019 şi nr. 14/2019, următoarele: alegerea în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere a domnului Mircea Gheorghe Dumitru Coşea; numirea în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere a domnului Florin – Radu Ciocănelea”, se arată în comunicatul BVB.

Mandatul noului membru provizoriu, Florin – Radu Ciocănelea, va expira pe 29 mai 2019, dată la care expiră mandatele membrilor Consiliului de Supraveghere în funcţie sau anterior acestei date, la data la care Adunarea Generală a Acţionarilor va numi un membru al Consiliului de Supraveghere pe locul rămas vacant, ca urmare a neacceptării mandatului de către Nina Carmen Crişu.

Numirea lui Florin – Radu Ciocănelea a devenit efectivă la data de 8 aprilie 2019, data semnării în faţa notarului public a declaraţiei de acceptare a mandatului de membru al Consiliului de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Transelectrica a aprobat pe 31 martie 2019 noile mandate provizorii ale membrilor Consiliului de Supraveghere al companiei, printre aceştia regăsindu-se profesorii universitari la ASE Mircea Coşea şi Adrian Mitroi.

Dacă patru membri provizorii sunt noi, în cazul a trei dintre ei mandatele le-au fost prelungite, în condiţiile în care acestea au expirat pe 29 martie 2019.

Potrivit unui raport al Transelectrica, transmis Bursei de Valori Bucureşti, mandatele au intrat în vigoare în data de 30 martie 2019 şi vor avea o valabilitate de două luni.

Membrii provizorii aprobaţi la sfârşitul lunii martie în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica au fost: Adrian Mitroi, Mircea Gheorghe Dumitru Coşea, Alin Sorin Mitrică, Constantin Dumitru, Virginia Mihaela Toader, Mihaela Constantinovici, Carmen Nina Crişu.

Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem din România, cu un rol cheie pe piaţa de energie electrică. Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi asigură schimburile de electricitate între ţările Europei Centrale şi de Răsărit, ca membru al ENTSO-E (Reţeaua Europeană a Operatorilor de Transport şi Sistem pentru Energie Electrică).

Articolul precedentTransgaz, secătuită de resurse de guvern
Articolul următorVicepremierul Viorel Ștefan, respins pentru un post la Curtea Europeană de Conturi