Razvan Cuc pe santier / Realitatea TV

Ultimatum pentru constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cucu, a amenințat azi firma grecească cu rezilierea contractului, dacă până la sfârșitul acestei luni nu grăbește lucrările. În schimb se lucrează la foc continuu pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda.

 

 

Prima oprire a ministrului a fost la lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda. Iar ceea ce a văzut acolo nu l-a mulțumit. Le-a atras atenția constructorilor că reziliază contractul dacă lucrările nu merg mai repede.

În plus a rugat firma să angajeze subcontractanţi români, dacă nu reuşeşte să îmbunătăţească situaţia din teren și să respecte termenul final stabilit în decembrie 2019.

Mesajul lui Răzvan Cuc către constructor: „Eu cred că a trecut partea cu bătaia de joc vizavi de români şi deja sfidați statul român. Doi. Cred că aţi confundat lucrarea la autostradă cu lucrarea la un drum naţional. Aici lucrați la o autostradă. Suntem în data de 13 iunie. Sfatul meu ca să mai țineți contractul ăsta este următorul. Aveţi două săptămâni să vă duceţi în piaţă să căutaţi antreprenori serioşi cu care să încheiaţi contracte, pe care le declaraţi la CNAIR, ca să poată plăti subcontractanţii, ca să vă finalizaţi lucrarea până la sfârşitul anului. Dacă nu văd actele la CNAIR făcute până la sfârşitul lunii iunie, vă reziliez contractul!”.

Reprezentanții firmei grecești au refuzat să ofere corespondentului Realitatea TV un punct de vedere la acuzațiile ministrului.

Nu același lucru se întâmplă pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, unde antreprenorul a finalizat aproape 67% din lucrări și se speră ca tronsonul să fie deschis circulaţiei până la sfârșitul anului.

 

Articolul precedentValoarea brandului Blue Air este peste cea a Tarom
Articolul următorȘefa FMI, avertisment pentru Europa