Programul Casa Verde va fi reluat în octombrie, urmând ca prin Fondul de Mediu să fie alocați 100 de milioane de euro, afirmă ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, promițând panouri cu celule fotovoltaice de producere a energii electrice, la 26.000 de gospodării.

Beneficiarii vor putea deconta până la 4.600 de euro din totalul investiţiei, bani ce vor fi suportați din bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, afirmă ministrul.

În România există încă peste 21.000 de locuințe neelectrificate

”Există deja ghidul pregătit şi în jur de 15 octombrie el o să fie şi lansat, un proiect pe care l-am îmbunătăţit anul acesta, respectiv vechiul program Casa verde, cel care dădea posibilitatea persoanelor fizice şi juridice să poată să acceseze Fondul de mediu să-şi monteze panouri solare pentru încălzirea cu apă caldă. (…) Am prins în bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, buget care este deja în dezbatere publică pe site-ul ministerului şi va fi aprobat în şedinţa din 20 august, 100 de milioane de euro pentru ca 26.000 de gospodării să poată să-şi monteze celule fotovoltaice cu putere de instalare de 3 KW şi finanţarea va fi de maxim 4.600 de eurol”, a explicat Gavrilescu, citată de agenția publică.

Totodată, ministrul a spus că în acest an demarează, în parteneriat cu Ministerul Energiei, un program de montare de panouri fotovoltaice pentru nouă mii de locuinţe neelectrificate, cu finanţare din Fondul de mediu, iar persoanele fizice interesate pot accesa aceşti bani începând cu 15 octombrie.

Articolul precedentAdrian Vasilescu: Nici Dej și nici Ceaușescu nu s-au atins de patrimoniul BNR
Articolul următorClientul, sclav al operatorilor de telefonie mobilă. Amenzi dacă se renunță anticipat la contract

Comments are closed.