Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a afirmat că nu este adeptul majorării taxelor, ci al sporirii capacității instituțiilor statului de a colecta bani. Câciu a mai atras atenția că impozitarea muncii este un alt element cheie ce trebuie analizat, pentru că îi afectează tocmai pe angajatorii corecți.

„Nu sunt adeptul taxelor noi. Eu consider în continuare, poate pe unii deranjez, pe alții surprind, că regimul fiscal din România trebuie așezat și ajustat cu zona de economie informală, care este din punctul meu de vedere prea relaxat privită, (astfel încât să – N.R.) poată produce venituri la bugetul general consolidat care, la rândul lor, să aducă excedent”, a afirmat Câciu.

Ministrul Finanțelor a precizat că toate aceste ajustări vor fi făcute în urma discuțiilor cu toți actori importanți din partea sindicatelor și angajatorilor.

„Orice ajutare fiscală de ordinul acesta trebuie făcută la solicitarea mediului de afaceri și în directă proporționalitate cu interesul statal și socio-economic, nu trebuie să afecteze alte sectoare, nu trebuie să afecteze cetățeanul.

Dincolo de discuția din spațiul public legată de regimul fiscal, există și soluții: cred că suntem toți de acord că trebuie să existe o analiză pe impozitarea muncii, care din punctul meu de vedere, și nu numai al meu, este prea ridicată. De ce trebuie să ne menținem în acest mecanism al impozitării prea mari a forței de muncă, trebuie să aflăm, dar să găsim și soluții,” a afirmat Câciu.

Articolul precedentSURSE: Virgil Popescu, somat de premierul Ciucă să vină rapid cu noi soluții pentru criza facturilor
Articolul următorBNR anunță o inflație de COȘMAR. Adrian Câciu: E o analiză corectă