Fiecare minister va face un audit în perioada următoare, pentru a vedea dacă aparatul actual este supradimensionat şi pentru a evalua cum îşi face treaba fiecare angajat, a declarat, sâmbătă, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice.

 

„Avem 16 ministere din 24 câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit, să vadă ce se întâmpla în interior, să vadă dacă aparatul este supradimensionat, o analiză cum îşi face fiecare treaba etc. Vom vedea care este rezultatul acestei analize”, a spus ministrul Finanţelor la un post TV.

El a precizat că premierul a solicitat auditurile şi, în funcţie de ele, se va lua decizia dacă vor fi ajustări de personal.

„În curând va apărea şi această reorganizare”, a adăugat oficialul guvernamental, conform Agerpres.

El a reiterat faptul că există multe funcţii ocupate pe alte criterii decât cele profesionale, iar acest lucru trebuie să înceteze.

„Am spus tot timpul: cei care sunt neprofesionişti, leneşii, cei promovaţi în funcţii pe criterii politice, acolo sigur se va umbla. Asta nu înseamnă disponibilizări, înseamnă o reparare a situaţiei, pentru ca au fost populate foarte multe funcţii cu politruci şi asta nu mai poate să continue’, a precizat Cîţu.

Articolul precedentDeficitul bugetar a crescut cu aproape 38% în primele 10 luni
Articolul următorMonedă din aur de la BNR cu ocazia Zilei Naționale