Ministrul Energiei – Sebastian Burduja a spus, luni seară, că România a ales să protejeze consumatorii de energie, prin plafonarea preţurilor.

„La nivelul Guvernului, ne-am asumat că românii iarna asta nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor.”, a declarat, luni seară, la un post TV, ministrul Energiei.

Sebastian Burduja a afirmat că România are al patrulea cel mai ieftin gaz din UE, fiind plafonat la 0,31 lei pe MWh. Statul plăteşte, din bani de la bugetul de stat, diferenţa dintre preţul la factură şi preţul din piaţa liberă.

Întrebat dacă există probleme cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte această schimă de ajutor, care se aplică până în martie, ministrul a afirmat: „România a ales să protejeze toţi consumatorii – casnici şi non-casnici (…) nu mi s-a pus în vedere că această schemă ar încălca vreo normă europeană”.

Ministrul a precizat că România a mers pe praguri de consum, axându-se pe toşi consumatorii, nu doar pe cei vulnerabili.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMarcel Boloș: „Anul 2024 este cu zero impozite şi taxe noi”
Articolul următorScumpiri în cascadă la raft. Mii de produse alimentare s-au scumpit, cei mai săraci români sunt loviți în plin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau