Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui a declarat la finalul săptămânii trecute că susține ideea ”zero taxe pe salariul minim”. Potrivit acestuia, ideea va reduce inegalităţile teritoriale și va avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultură şi HoReCa.

”Pentru reducerea inegalităților teritoriale eu am o idee pe care o promovez, Zero taxe pe salariu minim. Cei mai mulți care au plecat în diaspora, au plecat pentru diferențele de salarizare, salariul fiind un argument foarte puternic pentru mulți. Dacă aplicăm taxarea minimă sau zero pe echivalentul salariului minim reducem diferența dintre noi și alte state. Este o idee care se implementează deja cu succes în diferite variante în mai multe locuri în lume și, în general, în vestul Europei. Pe scurt, înseamnă să scutim de la orice formă de bir, de taxe, de impozit, de contribuție echivalentul unui salariu minim. Această măsură ar avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultura și Horeca” a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

Acesta a avut o întrevedere cu reprezentantele Organizaţiei Femeilor Antreprenor din UGIR (OFA UGIR) şi vicepreşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR).

La rândul său, Mirabela Miron, preşedintele OFA UGIR a precizat că doreşte să înceapă un dialog activ cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi să vină în sprijinul iniţiativelor antreprenoriale prin expertiza membrilor OFA, organizaţia fiind structurată pe domenii de interes şi având în componenţa sa specialişti în domenii precum fonduri europene, agricultură, turism şi HoReCa, ocuparea forţei de muncă, incluziune, educaţie etc.

În acest context, organizaţia a subliniat necesitatea unor platforme de comunicare pentru promovarea programelor şi proiectelor naţionale şi europene pentru IMM-uri, precum şi reducerea birocraţiei, astfel încât microîntreprinderile şi tinerii antreprenori să aibă mai multe şanse ca afacerile lor să reuşească. De asemenea, reprezentanţii OFA au evidenţiat necesitatea introducerii unor instrumente financiare care să vină în sprijinul persoanelor care vor să înceapă o afacere, mai ales în mediul rural, aducând în discuţie situaţia persoanelor care s-au întors din diaspora care, pe baza experienţei acumulate, încearcă să îşi construiască o afacere în ţară.

Potrivit unui comunicat de presă, Claudiu Năsui a precizat că printre propunerile instituţiei pe care o conduce se află acordarea de instrumente financiare pentru IMM, în aşa fel încât banii publici oferiţi firmelor să îşi atingă scopul.

În ceea ce priveşte reducerea inegalităţilor teritoriale şi încurajarea persoanelor întoarse din diaspora să înceapă o afacere în ţară, oficialul a spus că acest lucru s-ar realiza, fie şi în parte, tot prin măsura „Zero taxe pe salariul minim”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentOra 18:00 – Mafia gunoaielor, pe făraș! Martor protejat din ROMPREST, dezvăluiri fără precedent. Clotilde Armand, armă de șantaj împotriva angajaților
Articolul următorProiectul de lege privind cumulul pensiei cu salariul ajunge miercuri pe masa Guvernului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau