Construction Workers

Ministrul desemnat al Finanțelor, spune că nu vor mai fi alocate sume din buget pe orice fel de proiecte. Adrian Câciu a declarat că  se vor aloca bani numai pe proiecte care sunt în execuție.

„La capitolul asistență sociala avem suplimentări. La pensii sunt 580 de milioane de lei deficit, dar îl acoperim. Au fost subvenții retrase la rectificarea din august. Nu se poate cheltui suma de la Ministerul Transporturilor”.

„”Alocăm 7% din PIB pentru investiții care se pot face cu siguranță în acel an. Degeaba alocăm 5,6% dacă avem execuție de 5%. Pur și simplu ținem banii într-un cont degeaba. Deci, vom aloca bani numai pe proiecte care sunt în execuție. Suma este mai mare la Ministerul Muncii. Acolo sunt și banii pentru consumatorul vulnerabil. Banii vor fi în acest minister pentru plata facturilor pentru consumatorul vulnerabil. La pensii e un reglaj de 580 mil, 90% din sume sunt în conturi.

La Justiție adăugăm 800 de milioane  de lei. Am constatat că avem intârzieri nepermise. Această amanare a plăților care s-a tot păstrart. Ministerul Sănătății are 2,4 miliarde de lei buget, sumă destinată pentru plăți și pentru reducerea efectelor pandemiei dar și pentru pregătirea valului 5 pandemic. În Fondul de rezervă al Guvernului mai sunt 50 de milioane de lei.  Avem 1,6 miliarde de lei pe dobanzi suplimentare. Pe Fondul de rezerva vom avea bani strict de echilibrări pe bugetele autorităților locale. Vine iarna, trebuie să avem un tampon acolo, ca să intervenim”, a declarat Adrian Câciu.

Articolul precedentAdrian Câciu anunță că sunt bani pentru pensii, salarii și alocațiile din decembrie
Articolul următorPoșta Română a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionarii: au fost virații banii, plățile de fac la timp