Ministrul desemnat la Finanțe anunță că banii pentru prestațiile sociale pe luna decembrie sunt cuprinși în rectificarea bugetară și susține că sumele sunt în proporție de 90% virate în conturile ministerelor direct implicate. 

„Pensionarii să stea liniștiți”, a transmis ministrul propus la Finanțe Adrian Câciu, joi dimineață, anunțând totodată că vineri va avea loc rectificarea bugetară.

„Am avut și o discuție informală cu ministru de Finanțe interimar, astfel încât să reușim să ridicăm pe site rectificarea. M-am consultat și m-a ajutat. A fost o relație bună. Vineri să nu stăm și să descoperim că avem probleme, ci vineri să și aprobăm rectificarea. (…) Ținta este următoarea: toată lumea să primească ce are de primit, pensionarii să-și primească banii, salariații să-și primească banii, să nu existe facturi întârziate și să nu ieșim din ținta de deficit”, a spus Câciu.

”Eu n-am spus că vom introduce noi taxe. Nu cred că avem nevoie de noi taxe, problema este că sunt deficitar distribuite. Bun, avem o taxă, dar trebuie să își producă și efectul. Taxarea trebuie să fie rezultatul unui parteneriat.

Există această situație în care autoritățile locale nu taxează foarte atent proprietățile, vorbim de a doua, a treia proprietate. Trebuie să vedem cum se va taxa mai atent, pentru că autoritățile locale vin apoi să ceară bani de la bugetul de stat și acei bani ar putea fi utilizați pentru alte domenii”, a spus Adrian Câciu.

Articolul precedentSe lucrează la refacerea legăturii feroviare București – Ilfov – Giurgiu
Articolul următorMinistrul desemnat la Finanțe anunță ce proiecte au prioritate după rectificarea bugetară