Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că România nu riscă să se confrunte cu o criză alimentară severă, chiar dacă este posibil ca prețurile producției agricole să mai crească. Pe de altă parte, legumele ar urma să se ieftinească în perioada următoare, pentru că pe tarabe va ajunge producția autohtonă. 

„Principala grijă a Ministerului Agriculturii este asigurarea nivelului de producție constant, în acest fel presiunea pe asigurarea cu produse agroalimentare,” a afirmat Chesnoiu, după ședința de guvern de joi.

Întrebat despre pronosticul alarmat al Băncii Mondiale, privind o scumpire cu până la 40% a alimentelor, la nivel mondial, ministrul a afirmat că în România scumpirile s-au produs deja, iar o eventuală penurie nu este previzibilă.

„Mai este ceva timp până la noua recoltă, dar evaluările nu ne situează în zona de risc din punct de vedere alimentar.”

„Roșiile se vor ieftini, au apărut producătorii români pe piața, sunt peste 17 mii de fermieri înscriși în programul „Tomata”, iar când vor apărea pe piața legumele din producția proprie veți vedea că prețurile vor scădea, intrăm în plin sezon și vom avea legume produse în aer liber, în grădini, fără cheltuiala din solarii și sere,” a declarat, joi, ministrul Agriculturii.

Articolul precedentBanca Mondială se teme de o catastrofă alimentară și o foamete fără precedent
Articolul următorMinistrul Finanțelor anunță 2-3 luni „dificile”. Nu se va ajunge la ÎNGHEȚAREA salariilor