Discuţia pe tema supraaccizei la carburanţi continuă, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, menţionând că va aborda tema cu premierul pentru a vedea momentul când ar putea fi luată o decizie.

„Cu acciza aceasta la combustibil este o discuţie în continuare. O să-i spun şi doamnei prim-ministru pentru a vedea exact forma cea mai bună, perioada sau momentul cel mai bun pentru ca o astfel de decizie să fie şi ea dusă. Ştiţi foarte bine că sunt o persoană, unii ar spune nu neapărat liberal, liberală în gândire, în sensul că oricât ar încerca unii şi alţii să-mi pună în cârcă taxe, impozite, adoptări contra mediului de afaceri, nu o să reuşească pentru că totuşi mediul de afaceri are o altă abordare şi o altă percepţie”, a declarat Eugen Teodorovici la Antena3.

De asemenea, el a afirmat că OUG 114 nu poate să-i fie pusă „în cârcă”.

Ministerul Finanţelor declara, la începutul lunii septembrie din 2018, la postul public de televiziune, că va realiza o analiză şi, până la finele anului urma să facă o propunere la nivelul Guvernului referitoare la supraacciza pe carburanţi, lăsând să se înţeleagă faptul că ar fi în favoarea eliminării taxei.

„O să fie o discuţie la nivel de Guvern… Va fi o propunere din partea noastră ca minister de Finanţe vizavi de supraacciză. Până la final de an o să vedeţi o propunere în acest sens… Vom face analize şi vedem exact care este situaţia. După cum ştiţi bine, în România prima acţiune este să spui că e un minus pe buget dacă scoţi o taxă, un impozit. Trebuie să te uiţi la efectul de runda a doua. Dacă o astfel de măsură poate produce în economie efecte pozitive, este foarte bine şi vă dau un exemplu foarte interesant legat de creşterea rovinietei sau alinierea acestei roviniete la o directivă europeană. Şi chiar a fost o discuţie în Guvern şi nu vă ascund acest lucru şi doamna prim-ministru a decis amânarea unei astfel de măsuri, ceea ce este foarte corect, pentru că o creştere a ei chiar dacă se aplica transportatorilor efectele erau în economie… Doamna prim-ministru într-o şedinţă de guvern de săptămânile trecute a decis să nu luăm o astfel de decizie, chiar dacă i s-a invocat că este o aliniere la o directivă europeană”, a spus atunci Eugen Teodorovici.

Articolul precedentContinental investește în două clase de la un liceu din Sibiu. După liceu, elevii vor fi angajați la fabrică
Articolul următorUn important proiect UE pe mediu, blocat de patru state europene