Continental a anunțat că, din acest an, va avea două clase de învățământ profesional dual la un liceu din Sibiu. În următorii 3 ani, 50 de elevi de la Colegiul Tehnic “Independența” vor dobândi cunoștințe de electronică și automatizări, respectiv electromecanică. Compania va investi și 15.000 de euro în modernizarea liceului.

Clasele de învățământ dual sunt tot mai răspândite pe teritoriul României, întrucât companiile private resimt lipsa forței de muncă și doresc să-și pregătească viitorii angajați, în contextul dezinteresului arătat de autorități față de această problemă.

Continental a transmis că va dubla anul acesta numărul de locuri disponibile pentru anul școlar 2019-2020. Compania va avea două clase de învățământ profesional dual la Colegiul Tehnic “Independența” din Sibiu.

O clasă va fi dedicată specializării Electronică și Automatizări, iar cea de-a doua specializării Electromecanică. Fiecare clasă va avea 25 de locuri. În cei 3 ani de cursuri, elevii vor primi o bursă lunară de 500 de lei, transport și cazare.

În plus, Continental a spus că va investi 15.000 de euro în modernizarea laboratoarelor și sălilor de curs ale liceului.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician, cu susținerea continuării calificării prin intermediul cursului de electromecanic în cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau a continuării studiilor la liceu.

Articolul precedentBNR, chemată în Parlament să dea explicații despre achiziția Băncii Românești
Articolul următorMinistrul Finanțelor: „Încă discutăm despre supraacciza la carburant”