Un ordin publicat în dezbatere publică şi semnat de Ministerelul Muncii şi Ministerul Finanţelor propune ca suma lunară care se acordă sub formă de tichete de creşă să ajungă la 570 de lei, începând cu lujna octombrie. Este vorba de o majorare de 50 de lei, în prezent valoarea tichetelor fiind de 520 de lei.

Potrivit Ordinului privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul II al anului 2022, pentru semestrul II al anului 2022, începând cu luna octombrie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 570 lei. Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 şi martie 2023, se mai precizează în Ordin. Ordinul e semnat de miniştrii Adrian Câciu şi Marius Budăi. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentBugetul schemei de ajutor de stat, majorat de Guvern. OBIECTIVUL acestei măsuri: stimularea investiţiilor cu impact major în economie
Articolul următorMinistrul Muncii anunță cea mai mare majorare – Ce calcule de ultim moment se fac la pensii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau