Guvernul a majorat, joi, bugetul total al schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie cu circa un miliard de lei, de la 6,380 miliarde lei la 7,379 miliarde lei. În fapt, decizia vizează o modificare adusă hotărârii de guvern (HG) nr. 807/2014.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, măsura a fost luată având în vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru aceasta schemă, în sesiunea din 15 iunie – 26 iulie fiind depuse 193 de proiecte de investiţii, unele dintre acestea având valori mari.

„Schema de ajutor de stat are în vedere finanţarea investiţiilor realizate de întreprinderi în active corporale şi necorporale de înaltă tehnologie în valoare de minimum 4,5 milioane lei. Obiectivul schemei este susţinerea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii în sectoarele de activitate care creează produse cu valoare adăugată mare. Proiectele de investiţii aflate în proces de implementare vor avea un impact semnificativ în economie prin crearea a 21.680 locuri de muncă şi plata unor contribuţii la bugetul de stat în valoare de peste 6,19 miliarde lei”, se arată în comunicatul citat.

Articolul precedentȘEDINȚĂ de Guvern. Prima rectificare din 2022, AJUTOARE pentru producătorii agricoli afectați de criza energetică
Articolul următorMinisterul Muncii și Ministerul Finanțelor propun ca valoarea tichetelor de creșă să crească cu 50 de lei