Miliardari noi în 2019. Anul 2018 a fost unul bun pentru îmbogățirea la scară mare sau pentru sporirea miliardelor în cazul super-bogaților, chiar dacă piețe financiare au șchiopătat.

 

Miliardari noi în 2019 Popularitatea Fortnite, fenomenul care i-a forțat pe mulți să vadă cu alți ochi jocurilor video, i-a adus creatorului de jocuri Tim Sweeney o avere de 7,2 miliarde de dolari în acest an.

Miliardari noi în 2019 Autry Stephens a obținut 11,4 miliarde de dolari, după ce a reușit să atragă pentru compania Endeavor Energy Resources oferte care au urcat valoarea companiei petroliere la o sumă de 15 miliarde de dolari.

Sweeney și Stephens sunt doar două din cele 31 de nume care au intrat în 2018 în topul miliardarilor în dolari Bloomberg Billionaires, chiar în condițiile în care tensiunile comerciale globale în creștere și o scădere a investițiilor din piețe au redus o jumătate de miliard de dolari din clasamentul total.

„A fost un an bun pentru crearea de bogății „, spune Michael Zeuner, managing partner al WE Family Offices. „A fost un an dificil pe piețele financiare, dar pentru cei care creează bogăție prin intermediul companiilor, economia însăși este foarte puternică”.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, a fost cel mai mare câștigător al anului 2018 în privința averii. Valoarea sa netă a crescut cu 24 de miliarde până la 123 miliarde dolari. Dar chiar și el a pierdut de la vârful din luna septembrie peste 45 de miliarde de dolari.
Miliardarii americani au înregistrat cea mai mare pierdere în acest an, scăzând în mod colectiv cu 76 de miliarde de dolari, în mare parte din cauza căderii pieței bursiere din decembrie.
Mark Zuckerberg a înregistrat cea mai mare pierdere din 2018, pe măsură ce Facebook a trecut de la o criză la altă criză. Valoarea sa netă a scăzut cu aproape 20 de miliarde de dolari, lăsându-i mogului de 34 de ani o avere de 53 de miliarde de dolari.
Potrivit Bloomberg, 13 miliardari din clasament au murit în 2018, printre care Paul Allen de la Microdoft, dezvoltatorul imobiliar din Hong Kong, Walter Kwok și Vichai Srivaddhanaprabha, proprietarul clubului de fotbal Leicester City din Premier League, care s-a prăbușit cu elicopterul spre sfârșitul anului.
Articolul precedentEuro crește la final de an. Aurul, cea mai mare cotație din ultimele 6 luni
Articolul următorBNR schimbă regulile jocului. Creditele se iau mai greu din 1 ianuarie 2019