Fostul premier Mihai Tudose este acuzat că, în vremea când era în fruntea Guvernului, a blocat personal actualizarea redevenţelor la gazele naturale, iar statul ar fi fost păgubit cu peste trei miliarde de dolari, a estimat consilierul Dorin Ursărescu, la Antena 3.

„În 2017, pe 22 decembrie, ANRM a actualizat prețul de referință, l-a publicat la Monitorul Oficial și pe data de 26 am fost chemați la Guvern. Domnul Mihai Tudose a sunat personal la ANRM pentru a bloca publicarea ordinului ANRM. A doua zi, pe data de 27, conducerea ANRM a fost destituită. „, a explicat Dorin Ursărescu”, a explicat consilierul.

Oficiallul Acesta a susţinut că SRI şi DNA au fost informate de această situaţie, iar toate aceste lucruri au fost publice în rapoartele Curţii de Conturi.

„Suma pe care statul român ar fi trebuit să o încaseze este de aproximativ 3 miliarde de dolari. Cine e vinovat pentru aceste lucruri? Toate aceste lucruri au fost publice, sunt rapoarte ale Curţii de Conturi, rapoarte ale Corpului de Control al prim-ministrului, iar instituţiile abilitate ale statului, SRI şi la DNA – care este foarte activ cu alte ocazii – ar fi trebuit să fie de însemnătate pentru ei şi o prejudiciere a bugetului de

În perioada 2008-2017 ANRM nu a actualizat prețul de referință în sensul că a rămas la nivelul lui 2008, adică 495 de lei/1000 de metri cubi de gaze, ]n condiţiile în care, ca urmare a liberalizării pieţei gazelor, preţul de vânzare ajunsese, în 2017, la 900-1.000 lei/mia de mc. „Statul român, în toată această perioadă, a încasat redevenţe la un preţ de referinţă de 495 de lei pe 1000 de metri cubi”, a afirmat Ursărescu.

Articolul precedentInvestitorii străini, veste proastă pentru Guvernul României
Articolul următorAvertisment FMI legat de saga Brexitului