Un parior de succes este un parior organizat. De aceea, majoritatea tipsterilor se folosește de un instrument ignorat de jucătorii care nu reușesc să treacă în avantaj în fața bookmakerilor: jurnalul de pariuri.

Astfel, o ofertă precum cea activată de cod bonus Maxbet este transformată în bani reali de pariorii atenți la detalii și irosită de ceilalți.

La modul general, un jurnal este un caiet în care lumea își notează gânduri, impresii, observații, întâmplări, obiective personale. El folosește pentru a fi puse ordine în gânduri, dar și pentru a fi rememorate episoade din trecut, atunci când este răsfoit, după o anumită perioadă.

Jurnalul de pariuri este un instrument complex

De exemplu, unele persoane care trebuie să fie atente cu alimentația își notează într-un jurnal ce au mâncat la fiecare masă. În cazul în care într-o zi nu se simt bine, ele se uită în paginile din urmă pentru a vedea ce anume ar putea cauza disconfortul. Un jurnal de pariuri are o funcție relativ asemănătoare, numai că relevanța sa se conturează pe o perioadă mai îndelungată.

În esență, într-un asemenea jurnal, pariorul ține evidența tuturor biletelor plasate. Cea mai simplă formă a unui document de acest tip cuprinde numai câteva coloane, pe care sunt trecute meciul, pronosticul, cota, miza, rezultatul meciului, câștigul/pierderea.

Tipsterii nu se limitează, însă, la aceste informații primare. Ei își notează și argumentele care i-au determinat să mizeze bani pe acel pronostic, desfășurarea jocului, remarci din timpul jocului, modul în care au fluctuat cotele, volumul de bani mizat pe fiecare piață, cauzele pentru care biletul nu a fost câștigător (în cazul în care miza este pierdută). De asemenea, pariorii de succes trec în jurnal și trăirile avute în timpul evenimentului sportiv, apoi după aflarea deznodământului.

Interpretarea trecutului oferă soluții pentru viitor

Orice detaliu este important, pentru că el dispare din memorie după un timp, mai ales dacă este plasat un număr mare de pariuri. În pauzele competiționale, tipsterii își analizează performanțele și încearcă să înlăture factorii care au făcut să nu aibă un profit mai mare. Jurnalul de pariuri își dovedește importanța în acel moment, pentru că, dacă este structurat așa cum trebuie, oferă răspunsuri prețioase pentru întrebări precum:

  • Ce tipuri de pariuri i-au adus cel mai mare profit și care i-au provocat cele mai mari pierderi?
  • Care au fost echipele sau jucătorii (în cazul sporturilor individuale) pe care i-a „citit” cel mai bine?
  • Cât de disciplinat a fost în respectarea managementului banilor?
  • Cât de bine funcționează algoritmul gândit pentru evaluarea șanselor de câștig ale unei selecții?
  • Ce anume l-a făcut să se abată de la strategia de joc, atunci când a făcut-o?
  • Cât de obiectiv reușește să fie atunci când pariază pe meciuri cu încărcătură emoțională?
  • Este agenția la care joacă cea mai potrivită pentru maximizarea profitului?

Răspunsurile pe care le identifică în jurnal îl ajută pe tipster să înțeleagă mai bine rezultatele din trecut și să își îmbunătățească stilul pe viitor. Nu este exclus ca, în urma studierii jurnalului, pariorul să descopere noi modele pe care până atunci nu îi fuseseră evidente, dar care au potențial să îi aducă un câștig mai mare pe viitor.

Cel mai important, un jurnal de pariuri ajută la identificarea greșelilor și la evitarea repetării lor. Desigur, orice schimbare făcută în stilul de joc este notată în document pentru ca, în următoarea pauză, să se verifice dacă ea a fost de bun augur sau dacă este mai indicat să se revină la planul inițial.

Articolul precedentMarcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI. Întrevedere crucială la Palatul Victoria
Articolul următorDocument | Decizia de la București legată de importurile cerealelor din Ucraina și R. Moldova – Anunțul ministrului Florin Barbu pentru fermieri