Marea Britanie este „acum în recesiune”, a anunțat joi ministrul de Finanțe Jeremy Hunt, în fața parlamentarilor, în timp ce și-a prezentat planul de majorare a impozitelor și de reducere a cheltuielilor.

iscutând bugetul de toamnă, oficialul a declarat că Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară, consideră că economia este acum în contracție, potrivit The Times.

Previziunea privind rata inflației este de 9,4% anul acesta și 7,4% anul viitor.

Organismul de supraveghere fiscală a prognozat că economia britanică se va contracta cu 1,4% anul viitor, după ce a crescut cu 4,2% în acest an, a spus Hunt.

„Prioritățile noastre sunt stabilitatea, creșterea și serviciile publice”, a spus Hunt.

OBR se așteaptă ca șomajul să crească la 4,9% în 2024, de la 3,6% în prezent, o deteriorare față de previziunile sale din martie, de aproximativ 4% în următorii patru ani.

Revizuirea în scădere a Oficiului pentru Responsabilitate Bugetară este în linii mari în concordanță cu perspectivele pe care Banca Angliei le-a oferit luna aceasta, care a prognozat o recesiune de doi ani.

Articolul precedentGuvernul a aprobat cea de-a doua rectificare bugetară pozitivă din acest an: cu ce cifre încheiem anul
Articolul următorUnul din cinci români are restanțe la facturi mai mari de trei salarii – STUDIU