Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți că va pune în transparență pachetul de reforme fiscal bugetare în două-trei zile. Legile vor fi în transparență 24 de ore, timp în care vor putea fi propuse amendamente. În prezent, comisiile tehnice lucrează, împreună cu echipa Comisiei Europene, pe estimarea unui impact bugetar al măsurilor propune, conform declarațiilor ministrului Marcel Boloș.

Premierul așteaptă legile pe rând. Prima care va fi gata este cea referitoare la evaziunea fiscală, reforma din sistemul administrativ și, în cele din urmă, reforma fiscală.

„Veți vedea în 2-3 zile tot pachetul, fiindcă va fi pus, nimeni nu-l va trece noaptea pe furiș. Vor fi minimum 24 ore în care se depun la Parlament amendamente. Va respecta legea, va fi în transparență, deoarece el trece prin Guvernul României, unde trebuie să primească avizele. Totul va fi cât se poate de transparent”, a mai spus Ciolacu.

Premierul a transmis că nu vor urma scăderi de venituri și a dat exemplul „fostei crize”  din care România a tras unele învățături.

„Eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile și nu-i nicio austeritate și explicând de fiecare dată că România a învățat din fosta criză, când s-a făcut o greșeală majoră cu salariile românilor”, a spus Ciolacu.

Articolul precedentScenariu de coșmar pentru șoferi. Valoarea punctul de amendă ar putea exploda de la 1 octombrie
Articolul următorGrevă iminentă: Transportul public din Capitală, paralizat în prag de an școlar pentru salarii mai mari