Avem calendarul acordării voucherelor pentru mâncare și facturi! Ministrul Marcel Boloș a prezentat în exclusivitate la Realitatea PLUS variantele de ajutor pentru românii săraci. Aceștia ar putea să primească 500 sau 700 de lei în această această iarnă pentru a-și plăti facturile la energie electrică, la gaze sau pentru lemne de foc. O decizie finală va fi luată în Coaliție, până pe 10 decembrie, când va fi aprobat bugetul de stat de guvern. 

„Avem în pregătire ajutorul pentu compensarea facturii la plata energiei, cel pe care l-am discutat și cu Comisia Euroepană când am fost în delegație acum două săptămâni. Avem ajutorul pentru  voucherele sociale care sunt destinate pentru alimente, deci cei 50 de euro la două luni, care, asa cum s-a stabilit, va fi valabil pentru tot anul 2023”, a anunțat ministrul Investițiilor și Poroiectelor Europene – Marcel Boloș, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, în emisiunea România la apel.

„Avem două simulări, un ajutor de 500 de lei în cele două sezoane reci: sezonul rece al anului 2022-2023 și sezonul 2023-2024. Deci ar fi, în total, o variantă cu un ajutor de 1.000 de lei în două tranșe sau, varianta a doua, cu 1400 de lei în două tranșe, respectiv 700 de lei pe sezon.

Avem două variante în discuție, varianta cu vouchere și a doua variantă este cu sume plătite prin mandat poștal”, a completat Marcel Boloș, vineri seară.

Întrebat despre voucherele de 50 de euro la două luni care au fost anulate, Marcel Boloș a explicat că „motivele pentru care le-am anulat de-a lungul timpului au fost numeroase, de la utilizarea lor în alte scopuri decât cele pentru care le-am acordat, gen jucat la jocuri de noroc sau cumpărarea de tutun și alcool. În jur de 15 mii de carduri din câte avem în ultimele date. Dar acestea sunt în curs de actualizare permanentă”.

Ministrul Marcel Boloș a anunțat că în urma discuțiilor cu comisarul pentru Politică Regională, Elisa Ferreira, și directorul general adjunct ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Andriana Sukova, a fost obținută prelungirea programului guvernamental „Sprijin pentru România”.

„Comisia Europeană a aprobat această redirecționare de fonduri în urma negocierilor cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, care a prezentat importanța combaterii sărăciei energetice din România. La discuții, ministrul a mai obținut prelungirea, pentru 2023, a Programului “Sprijin pentru România”, care constă în vouchere sociale de 250 lei, acordate la două luni persoanelor vulnerabile, pentru achiziția de alimente”, potrivit anunțului transmis de ministrul Investițiilor – Marcel Boloș.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentEuropa, lovită de criză alimentară înainte de Crăciun. Ce avertizează specialiștii
Articolul următorCrește suprafața afectată de secetă. 16.000 de fermieri din toată țara vor primi ajutor de la stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau