Compania germană Lufthansa a anunțat că va fi nevoită să anuleze 800 de zboruri vineri, după ce sindicatul piloților a anunțat o grevă de o zi. Potrivit estimărilor, circa 200.000 de pasagaeri ar putea fi afectați.

Lufthansa și-a anulat aproape toate zborurile pe care le avea vineri de pe principalele sale aeroporturi germane, Frankfurt și Munchen.

Protestul a fost declanșat după ce negocierile salariale dintre piloții companiei și management au eșuat. Greva va începe vineri, la ora 0:00 și va dura 24 de ore, afectând atât transportul de pasageri, cât și pe cel de marfă, potrivit The Independent.

Peste 5 mii de piloți cer o majorare salarială de 5,5% în acest an, precum și compensații automate în funcție de rata inflației.

În replică, un oficial din consiliului de administrație al Lufthansa a afirmat că oferta pe care a înainta-o, de  900 de euro în plus la salariul de bază, acordați în 2 etape, dar nu mai mult de 18 luni, ar fi bună și echilibrată din punct de vedere social.

Articolul precedentPrețurile pentru polițele RCA explodează! Șoferii vor scoate din buzunar chiar și peste 4.000 de lei
Articolul următorGuvernul a publicat proiectul de OUG pentru compensarea facturilor la energie. Scad plafoanele de consum, cresc sumele de plată – DOCUMENT