A person gives euros notes to an other as a European Union flag is seen at background, on August 4, 2012, in Lille, northern France. US President Barack Obama and his French counterpart Francois Hollande backed European growth and eurozone stability this week, ahead of key decisions on resolving the debt crisis.AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/GettyImages)

Premierul interimar Ludovic Orban susţine că nu există democraţie fără liberalism. Şi că nu îşi poate imagina o democraţie unde să existe un regim cu o altă ideologie. Declaraţiile au fost făcute duminică, la Munchen, la Conferinţa de Securitate. Orban mai spune că România a demonstrat deja că vrea un parcurs european şi transmite că obiectivele rămân aderarea în Schengen şi Zona euro. 

Ludovic Orban a declarat că țările membre ale UE și instituțiile europene trebuie să apere drepturile individuale și libertatea cetățenilor în toată Europa, chiar și în țările unde acestea pot fi afectate.

Orban a pledat duminică pentru cauza României, care este pregătită să adere la Spațiul Schengen, la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

„Nu îmi pot imagina o democrație iliberală. În opinia mea, unde avem iliberalism, nu avem democrație. Desigur, zona Schengen, desigur zona Euro”, a declarat premierul.

Orban a mai arătat că într-o Uniune care protejează, europenii trebuie „să își apere granițele”, dar nu să creeze „granițe în interior”.

„Să vă răspund pe scurt, trebuie să ne apărăm graniţele, dar să nu păstrăm alte graniţe în interiorul Uniunii Europene”, a mai spus Orban.

Ulterior, într-un interviu acordat caleaeuropeană.ro, Ludovic Orban a subliniat că menţinerea relaţiei transatlantice este esenţială pentru securitatea Uniunii Europene.

Articolul precedentMăsură EXTREMĂ. China CURĂȚĂ banii pentru a stopa epidemia de CORONAVIRUS
Articolul următorConstantin Rudnițchi: Ghici cine se împrumută mai mult. Și de ce