Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Congresul Blocului Naţional Sindical, că în România salariul mediu net a crescut în timpul pandemiei cu peste 7%.

„Numărul de angajaţi cu contract de muncă la nivelul lunii decembrie a fost semnificativ egal sau puţin mai mare în raport cu numărul de angajaţi din luna ianuarie înainte de izbucnirea pandemiei. De asemenea, trebuie să ştiţi că salariul mediu net în România în vreme de pandemie a crescut cu peste 7 la sută, în condiţiile unei inflaţii scăzute în raport cu inflaţiile din anii anteriori.

Toată gândirea pe care am avut-o, este adevărat cu un preţ pe care l-am plătit, un deficit bugetar de 9,8%, toate măsurile pe care le-am gândit au avut exact acest scop şi anume acela de a menţine într-o măsură cât mai mare în stare de funcţiune economia, de a prezerva cât mai multe dintre locurile de muncă ale angajaţilor şi a susţine companiile să treacă de perioada grea, provocată de pandemie, cu restructurări de personal cât mai mici posibil şi, de asemenea, evident să încurajăm investiţii care se creeze noi locuri de muncă”, a afirmat Ludovic Orban, în discursul său de la Congresul Blocului Naţional Sindical.

Articolul precedentCulisele statului paralel, joi – ora 18:00 – IMGB, una dintre mândriile comunismului
Articolul următorCartea în vremea COVID. Cum s-au adaptat librăriile noilor reguli ale jocului