Ministrul Transporturilor a anunțat, marți, că până luna aceasta au fost emise ordine de începere a lucrărilor pentru aproximativ 131 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare și drumuri naţionale. Până la finalul anului ar mai putea fi emise ordine de începere a lucrărilor pentru alţi circa 45 de kilometri, a precizat Lucian Bode. Valoarea lucrărilor se ridică la patru miliarde de lei.

”Până în luna noiembrie 2020, au fost emise ordine de începere a lucrărilor pentru obiective însumând aproximativ 131 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale în valoare de aproximativ trei miliarde de lei. Credem că, până la finele anului, vom reuşi să emitem ordine de începere e lucrărilor pentru încă aproximativ 45 de km de autostradă, drumuri expres, variante ocolitoare în valoare de aproape un miliard de lei. Până la finalul acestui an, se va lucra aşadar pe încă 180 de km de reţea de drumuri în plus faţă de momentul noiembrie 2019, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la aproximativ patru miliarde de lei”, a anunțat Bode, într-o conferință de presă.  

În primele zece luni ale anului au fost încheiate proceduri de achiziţie publică şi semnate contracte noi pentru proiecte de investiţii – contracte de proiectare şi execuţie în domeniul rutier – în valoare de aproximativ 8,5 miliarde de lei, însumând 436 de kilometri, din care 192 km de autostrăzi şi drumuri expres, a mai anunțat ministrul.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentLucian Bode: Estimăm că până la sfârşitul anului vom depăşi 6 miliarde de lei total investiţii din fonduri europene nerambursabile
Articolul următorPiaţa forţei de muncă din Germania se redresează în urma pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau