Liderii PNL au dat asigurări că noul proiect de buget va fi unul sustenabil, axat pe majorarea pensiilor și a salariilor, cu prioritate pentru categoriile sociale vulnerabile. De asemenea, liberalii au precizat că nu se va pune problema unor majorări de taxe, iar banii din Pilonul II de pensii nu vor fi afectați, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

Potrivit surselor Realitatea Plus, liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, în ședința Biroului Permanent al partidului, că în Coaliție s-a negociat un buget care va permite ca „în 2024 să ne ținem cuvântul față de oameni. Adică să majorăm salariile profesorilor, ale bugetarilor și nu ale demnitarilor. Și să majorăm pensiile.”

Nicolae Ciucă, despre situația economică: „Este un buget realist. Vom continua proiectele de investiții”

În plus, a precizat fostul premier, acest lucru nu se va realiza în detrimentul investițiilor, ci în paralel cu o creștere a acestora, astfel încât să continue lucrările pe marile șantiere de infrastructură.

Și secretarul general al PNL, Lucian Bode, a dat asigurări că prin noul proiect de buget va crește consistent numărul consulatelor și se vor putea asigura, „în mare măsură”, cheltuielile legate de spitale. Acesta a repetat că nu vor fi taxe noi și că „nimeni nu se ca atinge nimeni de Pilonul II de pensii”.

Anunț oficial de la Ministerul Muncii în legătură cu Pilonul II de pensii – Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie

Articolul precedentCiolacu dezminte amânarea creșterii contribuției la Pilonul II de pensii: Nu poți să păcălești Comisia, să te răzgândești
Articolul următorDespăgubire uriașă achitată în baza unei polițe RCA, de peste 7 milioane de lei