Cea mai mare despăgubire plătită de asigurătorii din România în baza poliţelor RCA a depăşit 7 milioane de lei. Suma uriașă a fost acordată ca urmare a unui vătămări grave, în urma unui accident rutier, arată datele centralizate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În 2022, valoarea totală a primelor 10 cele mai mari daune achitate a atins 36,5 milioane de lei, conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei.

Potrivit organizaţiei, despăgubirile totale plătite la nivel de piaţă în baza poliţelor RCA sunt mult mai mari în condiţiile în care, în fiecare zi calendaristică din 2022, s-au plătit despăgubiri de peste 10 milioane lei pentru cele aproximativ 400.000 de dosare de daună deschise în urma accidentelor rutiere.

În prima jumătate a acestui an, dauna medie plătită în baza poliţelor RCA a crescut cu 10%, conform datelor oficiale ale Autorităţii de Supraveghere Financiară, citate de Agerpres.


Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Articolul precedentLiderii PNL, la finalul ședinței de partid pe proiectul de buget: Cresc pensiile și salariile, mai puțin ale demnitarilor. Nu vor fi taxe noi, nu ne atingem de pilonul II – SURSE
Articolul următorMarcel Boloş: Pentru 2024 nu există creşteri de impozite şi taxe, iar deficitul va fi „în jur de 5%”