Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, spune că disputa cu liberalii pe tema reglementării pieței de energie poate reprezenta un imbold pentru ieșirea de la guvernare și declanșarea alegerilor anticipate.

”E o veste bună, până la urmă PNL a ajuns la ceea ce spune PSD de un an de zile, cel puţin, că e nevoie de reglementare. Semi reglementare, s-au alintat puţin, ca să nu recunoască că e reglementare, ce înseamnă semireglementare?”, a spus el 

Robert Cazanciuc a precizat că, ”dacă nu vom reglementa piaţa de energie nu vom putea construi bugetul, pentru că nu e vorba numai despre cetăţeni ci şi despre companii, pentru că nu ştiu la ce preţuri să îşi facă bugetul pentru anul viitor”.

”Lucrurile trebuie clarificate în perioada imediat următoare. Vestea bună este că au luat decizia politică acum trebuie să vină cu o decizie la nivelul Guvernului”, a spus senatorul PSD. 

Cazanciuc a mai afirmat că ”cineva nu a înţeles că România nu e pregătită să facă această liberalizare haotică”.

”Când eşti captiv unei structuri de energie nu poţi să spui că e o piaţă reglementată.(..) Când sunt companii care fac profit în vreme de criză, de sută la sută, de două sute la sută , înseamnă că ceva nu este în regulă”, a mai spus Robert Cazanciuc.

Întrebat dacă PSD ia în calcul o ieşire de la guvernare, în contextul rotaţiei premierilor, anul viitor, Robert Cazanciuc a răspuns: ”Dacă nu vom reuşi să reglementăm piaţa energiei nu am exclus deloc alegeri anticipate”. 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că au fost discuţii, în Biroul Politic Naţional al PNL de luni, despre preţurile la energie şi a subliniat că este vorba de o decizie pentru o piaţăa energiei semi-reglementată. El a adăugat că încă sunt căutate soluţii tehnice „prin care putem să integrăm fondurile de la UE pentru combarea sărăciei energetice şi soluţiile prin care vom decide în aşa fel încât să protejăm în continuare populaţia, iar preţul la energie, mă refer la primele două praguri, la consumatorul casnic să rămână la aceeaşi valoare”.

Articolul precedentAnunțul așteptat de milioane de oameni. Cu cât vor crește pensiile
Articolul următorNicolae Ciucă: „România a stocat în depozitele naționale o cantitate-record de gaz: peste 3 miliarde metri cubi”