Creșterea pensiilor este subiect de discuții aprige în Coaliție, iar social democrații și liberalii se tot ceartă pe procentul cu care se vor majora veniturile seniorilor României. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL de luni, că partidul va propune coaliţiei o creştere a pensiilor de 15%, în cazul în care bugetul pentru anul viitor va permite acest lucru.

„Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim soluţia prin care să acoperim creşterea inflaţiei care e de peste 15%. Dacă bugetul va permite, propunerea PNL este de 15%”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat luni la finalul BPN al PNL ce procent pentru majorarea pensiilor va propune în coaliţie.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, despre creşterea pensiilor, că i se pare un pic incorect să mărească o pensie de 18.000 de lei cu 2.700 de lei. El a precizat că doreşte totuşi să fie corecţi cu toată lumea, şi pentru cei cu venituri mai mari dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici.

De asemenea, ministrul Muncii Marius Budăi  a precizat că la nivel guvernamental se discută despre o majorare a pensiilor cu 10 la sută, plus sprijinirea pensionarilor cu pensii mici şi a categoriilor vulnerabile mai ales pe perioada iernii.

O decizie finală va fi luată, însă, în cadrul coaliţiei, iar aceasta va fi anunţată de liderii coaliţiei de guvernare. În prezent, potrivit lui Budăi, este în lucru bugetul pe anul 2023.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPensiile ar putea crește doar cu 10%. Ministrul Muncii: „Salariul minim va ajunge 3.000 de lei”
Articolul următorLider PSD, despre varianta ieșirii de la guvernare: „Dacă nu reglementăm piața de energie, nu excludem alegerile anticipate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau