Libra Bank, creștere a profitului de 160% față de anul trecut

Gertionarea eficientă a resurselor și automatizarea fluxurilor din punct de vedere tehnologic au menținut Libra Internet Bank pe un trend ascendent, cu un profit de 22 de milioane lei, în trimestrul unu din 2018, față de 8,4 milioane lei în aceeași perioadă a anului 2017.

Majorarea profitului a fost generată, în primul rând, de creșterea portofoliului de credite, dar și de scăderea semnificativă a provizioanelor și optimizarea cheltuielilor operaționale.

„Profitul obținut exprimă atenția pe care o acordăm calității serviciilor oferite clienților nostri, împreună cu o preocupare permanentă de a gestiona cât mai bine resursele existente și de a automatiza fluxurile din punct de vedere tehnologic. Suntem într-o fazâ deosebit de interesanta, în care inovația este prețuită în mod special de clienți, deschizând totodată noi oportunități”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

La 31 martie 2018, activele nete au fost de 4,54 miliarde lei, soldul surselor a fost de 4,02 miliarde lei, iar soldul creditelor de 2,81 miliarde lei (în creștere cu 5% față de finalul anului), rata de neperformanță situându-se la 1,90%, un nivel mult mai bun decât media pieței.

Libra Internet Bank are o cotă de piață de 1% și o rețea de 50 de sucursale.

Articolul precedentUn leu prea slăbit. Recul după două zile de creștere față de euro
Articolul următorPolicolor se relocheză printr-o invesție într-o nouă fabrică

Comments are closed.