Levi Strauss anticipează că va atrage 587 de milioane de dolari printr-o ofertă publică iniţială care îi va conferi o evaluare de până la 6,17 miliarde de dolari şi care va marca revenirea la bursă a producătorului de blugi după trei decenii, transmite Reuters.

Compania care are 385,5 milioane de acţiuni anticipează că va vinde ofere 36,7 milioane de acţiuni, la un preţ de 14-16 dolari pe acţiune.

”Evaluarea este corectă şi anticipată. Este totodată un moment potrivit pentru listarea Levi’s datorită revenirii modei blugilor anilor ’80, a declarat Eric Schiffer, director general al fondului de investiţii Patriarch Organization.

Cererea pentru materialul denim este în creştere, datorită unor stiluri noi, cum ar fi blugii cu talia înaltă sau cu dungi.

Săptămâna trecută, companiile concurente American Eagle Outfitters şi Abercrombie & Fitch au raportat rezultate financiare solide, susţine de vânzările mari de blugi.

Levi Strauss, companie cu o istorie de 165 de ani cunoscută pentru inventarea blugilor, a anunţat că vrea să evolueze într-un lider global de lifestyle atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei.

Pentru a atrage clienţii tineri, brandul Levi’s vrea să îşi dezvolte atelierele de croitorie şi imprimare, pentru ca clienţii să îşi poată personaliza blugii şi cămăşile.

Levi Strauss, care vinde şi încălţăminte, curele şi portofele, a raportat pentru 2018 venituri nete anuale de 5,6 miliarde de dolari.

Prin oferta publică iniţială, Levi Strauss se alătură altor companii cunoscute care vor să se listeze la bursă, între care se află Uber Technologies şi Lyft, aplicaţia Pinterest şi Airbnb.

Articolul precedentIndicele ROBOR, în scădere
Articolul următorTeodorovici: Este puţin probabil să fie adoptată noua listă neagră a paradisurilor fiscale