Lanțul hotelier Radisson va fi cumpărat de grupul chinez Jin Jiang International Holdings

Conglomeratul chinez HNA Group a ajuns la un acord privind vânzarea lanțului hotelier Radisson, printre cele mai mari din lume, unui consorțiu internațional condus de grupul Jin Jiang International Holdings, din Shanghai.

Acordul prevede vânzarea unei participații inițiale de 51,15% deținute de HNA Group la compania Radisson Hospitality AB, parte a Radisson Hotel Group, pentru aproximativ 290 milioane de euro. Prețul agreat, de 35 coroane suedeze (3,357 euro) pe acțiune, este cu 5% sub cotația acțiunilor de la închiderea de joi. Consorțiul condus de Jin Jiang International va cumpăra ulterior încă 18,50% din acțiunile Radisson Hospitality deținute indirect de HNA Group, precum și întreaga participație a grupului la Radisson Holdings, în schimbul unei sume nespecificate, potrivit Profit.ro.

Jin Jian International, care operează, printre altele, hotelurile Jinjiang și Park din Shanghai, este cel mai mare lanț hotelier din China, cu o rețea de peste 380 de hoteluri afiliate și venituri de circa 8,8 miliarde de dolari în 2017. Achiziția Radisson, care are în portofoliu peste 1.400 de hoteluri sub mărci precum Radisson Blu, Park Plaza și Country Inn and Suites, va propulsa Jin Jiang pe locul șapte în topul celor mai mari operatori hotelieri mondiali. HNA Group a cumpărat lanțul hotelier Radisson în 2016, pe când se numea Carlson Hotels. Conglomeratul chinez, cu afaceri și în transportul aerian, logistică și imobiliare, este însă puternic îndatorat, în condițiile în care s-a extins puternic în ultimii ani. Pentru a-și reduce datoriile, care la finele anului trecut însumau peste 81 miliarde de euro, HNA a fost nevoit să își vândă mai multe participații importante, printre care și deținerea de 25% la Hilton Worldwide, evaluată la 6,5 miliarde de dolari. În total, HNA a renunțat la active de circa 17 miliarde de dolari în ultimul an. Complexul hotelier Radisson Blu din Capitală a fost cumpărat la finele anului trecut de fondul de investiții Revetas Capital, printr-un parteneriat cu Cerberus Capital Management, în cea mai mare tranzacție hotelieră din istoria turismului românesc.

Articolul precedentProfit în creștere cu 36% pentru Bursa de Valori București
Articolul următorStrabag va primi 32,25 milioane lei, pentru construirea Pasajului Mogoșoaia

Comments are closed.