Klaus Iohannis, despre transportul cerealelor din Ucraina: Am transportat sute de mii de tone de grâu din Ucraina spre Constanţa şi de acolo spre pieţele lumii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Baza Kogălniceanu, în declaraţiile comune cu preşedintele Franţei, despre transportul cerelelor din Ucraina, că acum, în momentul în care vorbim, deja România joacă un rol semnificativ în acest proces. ”Am transportat sute de mii de tone de grâu din Ucraina spre Constanţa şi de acolo spre pieţele lumii”, a spus şeful statului, arătând că este nevoie de o creştere semnificativă a acestei capacităţi.

Potrivit lui Iohannis, ”este nevoie de a înlesni procedurile pe Dunăre, transportul cu barje pe Dunăre şi aşa mai departe”.

”Este nevoie de a creşte semnificativ capacitatea Portului Constanţa pentru a transborda cantităţi importante de cereale, şi multe, multe alte lucruri. Acum, în momentul în care vorbim, deja România joacă un rol semnificativ. Am transportat sute de mii de tone de grâu din Ucraina spre Constanţa şi de acolo spre pieţele lumii, dar, evident, este nevoie de o creştere semnificativă a acestei capacităţi şi suntem, împreună cu partenerii, dispuşi şi interesaţi să dezvoltăm rapid aceste căi.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentSe scumpesc biletele de avion. Anunțul făcut de cea mai mare companie low-cost europeană
Articolul următorPrimele gaze din Marea Neagră au intrat azi în Sistemul Național de Transport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau