Președintele Klaus Iohannis este încrezător că economia își va reveni în „V”, așa cum a sugerat ministrul Finanețelor, Florin Cîțu. Referitor la estimarea privind un deficit bugetar de 9,1%, șeful statului a afirmat că acesta a crescut „un pic”, față de estimările precedente.

”Revenirea în V este o realitate, este demonstrată de toate statisticile. Noi nu vrem să strangulăm această revenire a economiei, dimpotrivă, noi ne dorim să ajutăm această creștere economică. În condițiile revenirii economiei noi am permis firmelor să nu-și plătească acum, imediat dările, deci banii la buget nu s-au încasat”. Cu certitudine și programele de sprijin adoptate de Guvern ajută mediul economic, dar pentru toate acestea este nevoie de bani,” a afirmat Klaus Iohannis, aflat în vizită la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI) de la Râmnicu Vâlcea.

”Pentru a onora toate plățile – salarii, pensii, programe de sprijin – este nevoie de bani și această nevoie de bani a crescut un pic – trebuie să recunoaștem, un pic – deficitul, dar acest deficit este bine investit”, a mai spus președintele.

 

Articolul precedentProgramul de guvernare PNL: Cât la sută sunt promisiuni și cât la sută sunt proiecte realizabile – DOCUMENT
Articolul următorProiect: Operatorii de transport feroviar călători vor primi subvențiile integral, indiferent de numărul de pasageri