Administrația Prezidențială informează că președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, noi decrete, printre care și promulgarea legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Propunerea legislativă are în vedere modificarea legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin introducerea posibilității transmiterii, de către CNPP, la cerere, în format electronic (prin email sau în contul online deschis pe site-ul CNPP) a documentului care face dovada plății (talonul mov), pentru pensionarii care au optat pentru plata în cont curent sau cont de card. Transmiterea se va face în luna următoare înregistrării cererii. Transmiterea documentului în format electronic devine o opțiune, nu o obligație.

Prin acest proiect, documentul de plată în format electronic va avea aceeași valoare juridică ca și cel livrat în format hârtie și va fi acceptat de către instituțiile care solicită prezentarea acestuia ca dovadă a calității de persoană aflată în pensie.

  • Decret privind promulgarea Legii privind completarea art. 109 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 294/28.06.2021);
  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 112 din Legea educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 129/22.03.2021).
Articolul precedentDan Vîlceanu, despre majorarea pensiilor: Suntem într-un moment complicat. Economia şi bugetul trebuie să-şi poată permite să plătească aceste sume
Articolul următorPrefectura Timiș a cerut Guvernului 54 de milioane de lei pentru Colterm