Japonezii de la fosta Ana Imep au gasit mai ușor milioane pentru investiții decât 500 de muncitori

Japonezii de la Nidec Corporation consideră România un mediu propice de afaceri și au făcut o infuzie de capitașl fosta fabrica Ana Imep de la Ștefănești Argeș cumpărată de la George Copos.

Inaugurarea a avut loc joi, la doi ani de la preluarea fabricii, de către Nidec Global Appliance România, vectorul local al concernului japonez.

„Am decis să deschidem o capacitate de producţie aici pentru că noi considerăm că în România este un mediu propice pentru afaceri”, a spus Valter Taranzano, CEO Nidec Global Appliance Division, la inaugurarea liniei de producţie.

Investiți de la Ștefănești cumulează mai multe zeci de milioanede euro și dă de lucru unui număr de 500 de persoane.

Investitorii au subliniat dificultatea de a găsi muncitori calificați, la fel de dificil ca în alte țări din Europa de Est.

„În momentul de faţă suntem preocupaţi să facem rost de oameni şi acesta este motivul pentru care am încercat să automatizăm cât am putut încă de la început. Dacă am fi găsit oameni mai mulţi, nu am fi avut nevoie de automatizări”, a spus Shigenobu Nagamori, fondatorul Nidec..

El a adăugat că Nidec a avut anul trecut o cifră de afaceri la nivel global de 14 miliarde de dolari, iar profitul a reprezentat 13% din această sumă.

Nidec Corporation a fost înfiinţată în Kyoto, Japonia, în anul 1973. In prezent, operează în peste 40 de ţări, prin intermediul a aproximativ 300 de companii ce au un număr total de 110.000 de angajaţi.

Concernul japonez Nidec mai deţine în România firma Nidec ASI Ro din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, preluată indirect în 2013 prin achiziţia companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumpărat diviziile Leroy-Somer si Control Tehniques ale grupului american Emerson, inaugurate în anul 2016 la Oradea.

 

Articolul precedentGazele din Marea Neagră ar trebui vândute pe bursă pentru a fi valorificate la cel mai bun preț
Articolul următorNu e 6 din 49. În clasamentul competitivității România ”joacă” la 49 din 63

Comments are closed.