Fiica preşedintelui american Donald Trump, Ivanka, supervizează căutările pentru noul lider al Băncii Mondiale, însă nu este o candidată pentru acest post, scrie Politico.

Actualul preşedinte al Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a anunţat săptămâna trecută că va demisiona în februarie. Financial Times a informat că Ivanka Trump este luată în considerare pentru a-i lua locul.

Însă Jessica Ditto, directorul adjunct de comunicaţii al Casei Albe, a declarat luni că „informaţiile potrivit cărora ea este luată în considerare sunt false”. Ditto a adăugat că Steven Mnunchin, Secretarul Trezoreriei şi şeful staff-ului în exerciţiu de la Casa Albă, Mick Mulvaney, i-au cerut fiicei preşedintelui să „ajute la gestionarea procesului de nominalizare pentru că a lucrat îndeaproape cu conducerea Băncii Mondiale în ultimii doi ani”.

Banca Mondială, o instituţie financiară internaţională cu 189 de membri, oferă împrumuturi pentru ţări şi se concentrează pe dezvoltarea naţiunilor şi eradicarea sărăciei. Preşedintele american nu poate numi direct liderul, care trebuie să fie aprobat de conducerea băncii, însă în mod tradiţional persoana nominalizată de SUA a preluat conducerea.

Articolul precedentComerțul cu autovehicule, pe plus în primele 11 luni din 2018
Articolul următorSectorul construcțiilor a scăzut anul trecut