Iulian Stanciu, eMag: În 2018, vânzările online vor crește pe segmentul fashion, bricolaj și sport

Anul 2018, va fi unul al vânzărilor online orientate spre produsele din categoriile fashion, sport, îngrijire personală și cosmetice, bricolaj, mobilă și decorațiuni, ceea ce va reedefini strategia de vănzări pe aceste segmente, anticipează managerii eMag.

În 2017, categoriile care au înregistrat cele mai mari creșteri ale business-ului magazinului on-line eMag au fost telefoanele mobile, electrocasnicele mari și mici, televizoarele, gadget-urile, jucăriile și produsele auto. Anul acesta topul se schimbă ca urmare a creșterii frecvenței de cumpărături pe online.

În acest an, eMAG va derula investiții de peste 120 de milioane de euro, incluzând investiția într-un nou centru logistic. Asta după ce, în 2017, au fost alocate 63 de milioane de euro pe direcții principale: angajați  logistică, tehnologie și dezvoltare internațională.

„ Suntem într-un moment în care ecommerce-ul crește în ritm accelerat la nivel global, dar și local. Mizăm pe tehnologie, pe echipa noastră și vom continua să investim în inovație românească,” a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

În 2017, cifra de afaceri realizată în România a crescut cu 28% față de anul precedent, până la 2,58 de miliarde de lei, iar cifra întregului grup eMAG a crescut până la 4,06 de miliarde de lei, în timp ce numărul de clienți pe care eMAG îi servește în cele patru țări a crescut la 7,57 de milioane.

De asemenea, traficul și volumele au crescut constant, atât pe desktop, cât și pe mobile, zonă în care aplicația eMAG a ajuns la un număr record de peste 1,1 de milioane de instalări.

Cu un ritm de 800 de selleri noi integrați lunar, eMAG Marketplace a crescut rapid, cu 201%, în perioada ianuarie 2017-mai 2018, iar în prezent reunește peste 10.000 de selleri în România. În prezent, 50% dintre produsele vândute pe eMAG provin din oferta sellerilor Marketplace.

Pentru a doua jumătate a anului, eMAG va lansa o serie de servicii noi care vor îmbunătăți experiența de shopping online. Începând din luna octombrie, clienții vor putea să își cumpere din magazinul online cartele prepaid sau să își alimenteze conturile prepaid de pe telefoane.

Refritor la șansele de succes în afaceri ale companiilor autohone, indiferent de domeniu CEO-ul eMag lansează un avertisment:  ”Nu avem capital suficient în România. Şi aici vorbim de un capital de risc. Pentru a atrage capital de risc avem nevoie de educaţie financiară a oamenilor. Şi vorbesc aici de educaţia financiară inclusiv la nivel înalt, la nivel de afaceri. Afacerile trebuie să spună o poveste, cu această poveste pusă într-un plan de 5 sau 10 ani, atragi capital de la investitori”.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și exportă know-how și tehnologie românească în Bulgaria, Ungaria și Polonia. Planul eMag este să devină un hub regional al comertului online.

 

eMAG, Key figures:

  • 7,57 de milioane de clienți în toate țările
  • cifră de afaceri a grupului eMAG, în 2017, peste 4 miliarde de lei, în creștere cu 30%
  • 3,4 milioane de produse în stoc și peste 10.000 de selleri în platforma Marketplace
  • Peste 1,1 milioane de aplicații eMAG instalate

 

Articolul precedentFirma ta respectă egalitatea de gen? Ce te obligă legea
Articolul următorFEI, prin Grupul Erste, acordă 50 milioane euro proiectelor cu impact social

Comments are closed.