În luna martie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 5050 lei, cu 4,8% mai mare decât în luna februarie 2019. Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 3075 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 142 lei (+4,8%).

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (7491 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1752 lei).

Martie 2019 comparativ cu Martie 2018

Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,7%. În luna martie 2019, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă ca urmare a acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale, al 13-lea salariu, pentru performanţe deosebite ori pentru sărbătorile de Paşte), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna martie au fost mai mari comparativ cu luna precedentă ca urmare a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte).

Articolul precedentLovitură dură pentru Romgaz după plafonarea prețului la gaze prin OUG
Articolul următorPiețele financiare, în cădere liberă din cauza războiului comercial SUA-China