Piețele financiare, în cădere liberă din cauza războiului comercial SUA-China

Toate bursele din Asia au scăzut, luni, pe măsură ce investitorii sunt neliniștiți de contramăsurile pe care China ar putea să le ia după escaladarea de către Donald Trump a războiului comercial dintre cele mai importante două economii din lume.

 

 

Este de așteptat ca și bursa americană să piardă teren luni, dat fiind că indicii futures ai acțiunilor din SUA sunt pe minus.

La pachet cu bursele asiatice, au scăzut luni valoarea yuanului chinez, dar și randamentele de trezorerie din China.

Fără o dată programată pentru reluarea negocierilor bilaterale, acțiunile bursiere au scăzut la Shanghai și Seoul, în timp ce declinurile au fost mai limitate în Tokyo. La Hong Kong piața este închisă luni pentru o vacanță.

Indicele Topix din Japonia a scăzut cu 0,3%, indicele MSCI Asia Pacific a pierdut 0,5%, în timp ce Shanghai Composite a scăzut cu 1%, bursa din Coreea de Sud a scăzut tot cu 1%.

Potrivit Bloomberg, în SUA indicii futures ai S&P 500 Index au pierdut 1%. Obligațiunile americane la zece ani se situează în apropierea celui mai scăzut nivel de la începutul lunii aprilie.

Statele Unite au dublat, vineri, tarifele pe bunurile comerciale importate din China, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 200 de miliarde dolari.

Articolul precedentSalariile din IT rămân în vârful clasamentului
Articolul următorCine sunt românii care negociază cu banca pentru scăderea dobânzii