Guvernatorul Băncii Naționale a României a luat o decizie, cel puțin bizară, dacă o raportezi la multe alte variante din rândul economiștilor de talie. Se pune o întrebare firească: Ce face un director de HR (recrutare de personal) din BNR la Fondul Monetar Internațional ?.
”Mugur Tolici, 49 de ani, directorul de resurse umane al Băncii Naţionale, va prelua, din luna septembrie, funcţia de reprezentant al României la FMI. Tolici lucrează de 24 de ani în BNR şi va avea un mandat de doi ani la Washington”, scrie Ziarul Financiar.

El şi-a început cariera în BNR în 1994, în cadrul Direcţiei de Politică Monetară, pe care a şi condus-o în calitate de şef al Serviciului Politică Monetară şi acting director. Ulterior, a continuat activitatea în domeniul politicilor macro în calitate de consilier al viceguvernatorului Cristian Popa, după care a fost director de cabinet al guvernatorului Mugur Isărescu şi director adjunct al Direcţiei emisiune tezaur şi casierie.

Din 2011, a preluat conducerea Direcţiei de resurse umane a băncii, poziţie din care a supervizat politica de HR pentru cei 1.946 de salariaţi ai bănci. Asta da avansare pe scara profesională…

Mugur Tolici este absolvent de Finanţe-Bănci (Academia de Studii Economice), a urmat cursurile unui program în domeniul afacerilor internaţionale la Georgetown University (SUA, 1998), iar în 2010 a obţinut diploma de doctor în economie (tot în cadrul ASE).

Conform declaraţiei de avere Mugur Tolici deţine un apartament în Bucureşti de 121 mp şi o casă la Corbeanca cu o suprafaţă de 210 mp, două autoturisme (un Mercedes C 200, an de fabricaţie 2003 şi un BMW 320d din 2008).

Articolul precedentMarea Britanie a devenit destinația preferată de români pentru a munci
Articolul următorRomgaz resimte creșterea fiscalității. Profitul net a scăzut cu 10%, sub 800 milioane lei

Comments are closed.